Jurjen en Hetty's reis om de wereld!

Lake Titicaca - Bolivia & Peru!

OLA!

Wij hebben ons weer eens verplaats en dit keer van La Paz in Bolivia naar Arequipa in Peru! We zijn naar Peru geslingerd via een van de hoogst bevaarbare meren ter wereld, Lake Titicaca. Dit meer ligt op 3810 meter boven ons Nederlands 020 pijl! Het ligt tevens op de grens van Bolivia en Peru, 40% is van Bolivia en 60 % is van Peru.

Eerst zijn we op Isla del Sol geweest voor twee dagen. Aangekomen op dit eiland stond ons een uitdaging te wachten. Een wandeling bergop van 3810 naar 4000 meter waar ons hostel lag. In het beging per trap (Inca Escalada) en later gewoon bergop, met een rugtas van 19 kilo op de rug en een kleine op de buik! Hetty heeft op deze tocht bijna het loodje gelegd, gelukkig hield een Snicker en heel veel water haar op de been!!!
Op Isla del Sol hebben we onder het genot van flesje boliviaanse wijn een prachtige zonsondergang en -opgang (zonder flesje wijn...) gezien en een mooie wandeling gemaakt over het eiland. Deze tocht slingerde van het zuidelijke naar het noordelijke punt van het eiland en was in totaal 9 km. Normaal gesproken is dat goed te doen, maar op een hoogte van tussen de 3810 en 4050 meter is dat toch zo af en toe happen naar adem.... Aan zuurstof soms enig gebrek! Op tijd aangekomen in een dorpje in het noorden van eiland lag onze boot te wachten die ons weer naar het zuiden zou brengen! Aangekomen in het zuiden stond ons hetzelfde te wachten als de dag ervoor, de wandeling bergop (Inca Escalade) naar ons hostel... Gelukkig dit keer zonder rugtas! En daarna direct weer bergje af met de rugtas aangezien de boot ons weer naar het vaste land bracht waar we de bus hebben gepakt naar Puno. Dit ligt aan de andere kant van het meer in Peru.

's Avonds in Puno aangekomen hebben we in een prettig hostel geslapen waar we eindelijk weer met warm water onder de douche konden! De volgende ochtend werden we om 06.45 uur opgehaald voor een boot tour over het Lake Titica. Als eerste zette de boot koers naar de Uros Islands, oftewel de floating islands! Dit zijn 40 kleine (drijvende) rieten eilandjes waar in totaal 2000 mensen wonen. De mensen die hier wonen spreken de taal aymara, zij wonen al 800 jaar op dit soort eilanden en betalen geen belasting! Het Monaco aan het Lake Titicaca, alleen dan net iets anders... In het verleden leefden deze mensen veelal van de visserij, maar tegenwoordig van het toerisme. Eigenlijk is een bezoek aan deze eilanden een grote attractie waar de locals hun geld aan verdienen! Wel erg leuk om een keer te zien hoe deze eilanden gebouwd worden. Ook werden wij door een echtpaar in hun erg kleine huis uitgenodigd. Ik vond mijn kamertje van 11m2 vroeger al wat klein, maar dit huis bestond uit alleen een bed en had een oppervlakte van 7m2. Ook de huizen zijn gemaakt van riet en als het koud is gooien ze er wat extra riet op! Het echtpaar had ook wat traditionele kleding voor ons die wij natuurlijk even hebben gepast voor een traditionele foto..... Hierna werd van ons verwacht dat we nog even een souvenirtje kochten op het marktje dat snel was geprepareerd en dat hebben we dus ook maar gedaan! Hierna hebben we nog een tocht gemaakt op een van riet gemaakte boot en zijn vervolgens opgepikt door de gemotoriseerde boot die ons naar de volgende bestemming zal brengen.

Na 2,5 uur varen kwamen we aan op het eiland Taquile. Op dit eiland wonen weer andere mensen die de taal quechua spreken. We hebben hier een wandeling gemaakt, uitleg gehad over de leefwijze op dit eiland en lekker geluncht! Een heerlijk stukje vis uit het meer, forel.... Op dit eiland kan je aan de kleding van de mensen herkennen of ze getrouwd zijn of niet. Ook kan je aan de manier van dragen van de muts zien of de man op zoek is naar een vrouw! Best handig naar wij dachten...

Na dit eiland hebben we weer koers gezet naar Puno, snel een hapie gegeten en in de bus gesprongen die ons naar Arequipa brengt! Op het moment van schrijven zitten we in de bus met allemaal locals! Voor 3,5 euries brengt deze bus ons weer 6 uur verder, oftewel een ritje Groningen-Assen met de NS..... Vanuit Arequipa pakken we deze week de bus die ons in de richting van de Colca Canyon moet brengen. Dit is een van de diepste canyons ter wereld! We zullen zien wat we daar kunnen doen....

De groeten maar weer! X

Reacties

Reacties

Mini

Hallo Wereldreizigers.

Het is elke keer een feest jullie verhalen te lezen en de foto's te bekijken, we wachten er gewoon op dat er een nieuwe zending komt. Bedankt hiervoor.

Groetjes en veel plezier.

Alphons

Ik begin jullie steeds meer te bewonderen als ik die verhalen lees,een mooie reis maar ook veel ontberingen.
Nog bedankt voor de mooie foto's.

Diederik

Hahaha was da dan? Mooi verhaal en fotos weer hoor! X D.

almer

well is dat den wel nait! man met mooie praatjes hiero!? hmmm!

Mennega

Well is die Spoanse weike? Bist wel heulmoal goud mit joen beiden?

En....staat Manu Pichu ook op het programma?

Swantje en Floris

So, wieder ein bisschen Deutschunterricht:

Schoen von Euch zu hoeren und natuerlich wie immer, tolle Bilder. Bei uns wird Machu Pichu beim naechsten mal in Suedamerika definitiv auch dabei sein.
Wir sind gerade in San Francisco und geniessen das "zivilisiert" sein. Nebenbei, ein Auto in den USA ist wirklich sehr, sehr angenehm....

Die besten Gruesse von Swantje und Floris

Sietske & Gijs

HEEEEEYYYY Wereldreizigers!!!

Hoe is het in Cusco? Wij hebben het zand eindelijk uit onze oren gewassen na een paar uurtjes sandboarden! Morgen racen wij weer door naar Lima en daarna gaan we ons weer heeeeeeerlijk wagen aan een trekking in Huaraz.

Liebe leute, doe het rustig aan in Cusco en misschien tot in Peru of Ecuador?!!?!

liefs Siets en Gijs

ps: hebben ze bij jullie in het hostel ook Happy Hour? HIER WEL! ;) hahahaha

Leonie & Brayden

Hi lieve mensen...
mooie verhalen, jullie genieten er echt van zo te lezen...
Tijd gaat wel erg snel ... Geniet er tonnen van...
Wacht op meer mooie verhalen..

groetjes Leonie & Brayden XxX

jasper

Hey! Leuke verhalen! goed te horen dat het jullie zo goed bevalt. Eind dec, begin jan ga ik ook naar Peru en Bolivia en door jullie verhalen weet ik waar ik heen moet :-)
Have fun!
Groet, Jasper

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!